HomeGy.I.K.RegisztrációBelépés


Isten hozott!

Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Top posters
Nada
 
Skerina
 
Nóri
 
Cat
 
AlmosMaci
 
Liaram
 
JediKnight
 
cathy222
 
Kisbello
 
Yvain
 
Ki van itt?
Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (19 fő) Szer. 24 Márc. - 21:46-kor volt itt.
Statistics
Összesen 362 regisztrált felhasználónk van.
Legújabb felhasználó: bollandi

Jelenleg összesen 2862 hozzászólás olvasható. in 65 subjects
Partnereink

Szavazó bannerek:

_________________


Copyright
Romy Pictures
All right reserved!
Minden jog fenntartva!

Share | 
 

 Ezoterika

Go down 
SzerzőÜzenet
Nada
Admin
Admin
avatar

Érdeklődési kör : Sok van
Hobbi : Ebből is van pár

TémanyitásTárgy: Ezoterika   Szomb. 28 Jún. - 13:55

Minden, ami ezoterika.
Vissza az elejére Go down
Liaram
Lelkitárs
Lelkitárs
avatar

Érdeklődési kör : Biológia, környezetvédelem, orvostudomány, természettudományok
Hobbi : Természetfotózás, rajzolás (kézi, digitális), zene, éneklés, séta a természetben, állatok

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Csüt. 13 Aug. - 11:55

Indián horoszkóp


Lazac: júl. 22. - aug. 21.

Erénye: öntudatos, melegszívű Hibája: büszke, arrogáns

A lazacot a halak királyaként tartják számon, amit nemcsak elegáns küllemével érdemelt ki, hanem bátorságával is. A lazac ugyanis, bár az óceánban él, az ívás idejére visszatér abba a folyóba, ahol maga is világra jött. Vándorlása során, amely akár több ezer kilométer is lehet, a folyó sodrával szemben halad és mindenre képes, hogy elérje célját. A lazac jószívű, nagyvonalú, kicsinyes vitákba, perekbe soha nem megy bele, ezeket méltóságán alulinak tartja. Nemcsak anyagiakban bőkezű, de nagy, mindent elsöprő érzelmekre is képes. Határozott és célratörő, jó vezetői képességekkel van megáldva. Olykor azonban a fejébe száll a dicsőség, és túlértékeli saját magát. Ha irányítják, elveszti az érdeklődését, erőt vesz rajta a lustaság.

Barnamedve: aug. 22. - szept. 21.

Erénye: kötelességtudó, pedáns Hibája: szigorú, kritikus

A barnamedve hatalmas, erős. Kétféle, egymásnak ellentmondó hír járja róla. Sokan állítják, hogy nem tanácsos a közelébe menni, mások pedig például a mesékben, szelídnek, bájosnak tartják. Vitathatatlan, hogy a barnamedvét meg lehet szelídíteni: képes két lábra állni és táncolni. Soha nem akar a középpontba kerülni, inkább a háttérbe húzódva, szorgalmasan teszi a dolgát. Mindent pontosan megtervez, alaposan előkészít, mert nem szereti a meglepetéseket. Már csak azért sem, mert a váratlan helyzetekben elbizonytalanodik.Hivatása területen sem akar kitűnni, de megbízható, pontos, felelősségteljes feladatokat is rá lehet bízni. Megelégedésére szolgál, ha hasznossá, nélkülözhetetlenné teheti magát.

Holló: szept. 22. - okt. 22.

Erénye: diplomatikus és alkalmazkodó Hibája: hiszékeny, határozatlan

A fehér ember a hollót a szerencsétlenség szimbólumának tekinti,az indiánok ezzel szemben nemcsak elfogadják, de értékelik is különleges adottságait. Például azt, hogy a levegőben éppoly ügyesen mozog, mint a földön, hogy képes, főleg télvíz idején, még a nagyvárosi élethez alkalmazkodni, és ha úgy adódik, döghúst is eszik. A hollóval remekül együtt lehet működni, hiszen kerüli a konfliktusokat. Betegesen fél viszont a magánytól, az egyedülléttől. A természetben is megfigyelhető, hogy táplálékszerző körútjára is párban vagy csoportosan jár. Nagyon fontos számára, hogy mások elvárásának megfeleljen, jelenlétével, tevékenységével kellemes légkört, harmóniát teremtsen. Művészi tehetségét is ezért kamatoztatja.

Kígyó: okt. 23. - nov. 22.

Erénye: elszánt Hibája: képtelen kompromisszumot kötni

A kígyónak az indián kultúrákban óriási tekintélye van. Egyrészt azért, mert a megújulás, az újjászületés képességét szimbolizálja, hiszen valóban olykor bőréből kibújva új életet kezd, másrészt misztikusnak, nagy titkok tudójának tartják. Adottságai is figyelemreméltóak: tud úszni, feltalálja magát a föld alatt, és a levegőbe emelkedik a bűvös furulyaszóra. A kígyó mindig többet akar tudni, mint ami szemmel latható. Nemcsak a tudományok érdeklik, de a lélek, a hit és a mágia rejtelmei is. Annak ellenére, hogy viselkedése, reakciói általában kiszámíthatatlanok, mégis határozott, és akaratát tűzön-vízen keresztülviszi. Kemény és következetes, még akkor sem dobja be a törülközőt, amikor egyértelműen vesztésre áll.

Bagoly: nov. 23. - dec. 21.

Erénye: idealista, bölcs Hibája: felfuvalkodott, nyughatatlan

A bagoly a lélek, a tudás, a bölcsesség madara, az éjszaka leple alatt érzi magát biztonságban: sötétben csap le zsákmányára is. A föld és az ég között él, a kötöttségektől irtózik. Óriási szabad mozgástérre, függetlenségre van szüksége. Gyakran előfordul, hogy hirtelen ráun valamire, és csapot-papot maga mögött hagyva elrepül, de hamarosan visszatér és más szemszögből újravizsgálja a dolgokat. Ennek köszönhetően mindenkinél többet tud az élet nagy kérdéseiről. Végtelenül idealista és ez viszi rá arra, hogy nemes, fennkölt célokért harcoljon, esetleg misszionáriusként tevékenykedjen. Imád vitatkozni, ilyenkor teljesen megfeledkezik a hétköznapi dolgokról, a realitásokról, annyira magával ragadja a hév, a lelkesedés.

Lúd: dec. 22. - jan. 19.

Erénye: állhatatos Hibája: szigorú, rosszhiszemű

A lúd jó úszó, ezer kilométereket képes repülni, de remekül érzi magát a szilárd talajon is, ahol a táplálékát szerzi. A hideg tél elől melegebb tájakra menekül, de tavasszal mindig visszatér oda, ahonnan elindult. Ehhez persze sokoldalúságra, óriási energiára és kitartásra van szüksége. Erejével tud gazdálkodni, hirtelen elhatározástól vezérelve szinte soha semmibe sem kezd bele, megfontolt és előrelátó. Nem kerget álmokat, minden helyzetben reálisan gondolkodik. Sokan azt vetik a szemére, hogy túl óvatos és rideg. Valóban nem szeret kockáztatni, és tud, akar távolságot tartani. Minden olyan hivatás illik hozzá, ahol pontosan kell tervezni, előre kalkulálni. Ez az a tevékenység, amelyben egy lúd sohasem tévedhet.

Vidra: jan. 20.- febr. 18.

Erénye: találékony Hibája: lázadó

A vidra fürge vízben, földön egyaránt, és miután igen játékos,néha vakmerő mutatványokra ragadtatja magát. Mozgékonysága fizikailag és szellemileg is megmutatkozik, és ennek köszönhetően gyakran megtörténik, hogy mire mások a startlövésre várnak, addig a vidra már célba ért. Vonzódik az új, a szokatlan dolgokhoz, szellemi áramlatokhoz.A szürkeséget, a langyosat azonban nem tudja elviselni, az unalomba belebetegszik. A folytonos változás a lételeme. Ugyanakkor remekül be tud illeszkedni minden olyan közösségbe, amely értelmes dolgokkal, netán a világ megváltásával foglalkozik. Ötletekből kifogyhatatlan, bár elképzelései gyakran utópisztikusak. A korlátokat nem viseli el: újító, feltaláló, forradalmár.

Farkas: febr. 19 - márc. 20.

Erénye: érzékeny Hibája: rest, befolyásolható

A farkas hol félelmetes, hol pedig félénk, attól függően, hogy kivel áll szemben. Ha szemébe nézünk, egyszer hiszékenységet árul el a tekintete, másszor pedig elszántságot. Ez azzal magyarázható, hogy igen érzékenyen reagál a környezetében mindenre, talán még a gondolatokban is tud olvasni. Túlzott érzékenysége azonban sérülékenysége, sebezhetővé teszi és visszatartja őt attól, hogy teljesen őszintén kimutassa az érzelmeit. A farkas falkában él, ugyanakkor időnként egyedül is elkóborol, amikor személyes vágyait, álmait követi, vagy amikor csendre, nyugalomra vágyik. A farkas együtt érző és segítőkész. A falkában például minden felnőtt úgy törődik a kölykökkel, mintha a sajátjai lennének.

Sólyom: márc. 21. - ápr. 19.

Erénye: dinamikus és optimista Hibája: fölényes, tapintatlan

Remek megfigyelő, egyetlen pillanat alatt átlátja a helyzetet, sok múlik az életeben a gyorsaságán. Ebből adódóan örökös feszültségben él, hiszen mindig kész arra, hogy lecsapjon az "áldozatara" vagy a kínálkozó lehetőségekre. A kis és nagy ügyek között azonban nem tud különbséget tenni, mindkettőre ugyanakkora elánnal veti rá magát. Mindig nyílt lapokkal játszik, a ravaszság nem kenyere.A kötöttségeket rosszul tűri, azt szereti, ha szabadon szárnyalhat, önállóan dönthet, bátorságát bizonyíthatja.Vezetőként is megállja a helyét. Tele van vitalitással, lendülettel, ám állóképessége nem túl jó, ezért teljesítménye hullámzó. A nagy erőfeszítések után halálos fáradtság vesz rajta erőt, de gyorsan regenerálódik.

Hód: ápr. 20.-máj. 20.

Erénye: kitartó, állhatatos Hibája: makacs, korlátolt.

A hód nem kockáztat soha semmit, mindig biztosra megy.Pedig a földön éppúgy boldogul, mint a vízben, igaz, a víz alatt is a szilárd talajt keresi.Ha valamit elhatároz, azt biztosan véghez viszi. Zavarba csak akkor jön, ha váratlan helyzetbe kerül. Ilyenkor nemcsak komoly fejtörést okoz neki az alkalmazkodás, hanem kínszenvedést is, hiszen amit megszokott, ahhoz körömszakadtáig ragaszkodik. Szívesen hódol a testi örömöknek, élvezi a finom étkeket, italokat. Fontos számára a kényelem, a biztonság és a nyugalom. Nem vágyik vezető szerepre. Végtelenül becsületes, nyugodtan rá lehet bízni az értékeket vagy akár a házipénztárt.Huzamosabb ideig képes komoly erőfeszítésekre, hiszen nemcsak állóképessége kiváló, de az ellenálló képessége is.

Szarvas: május 21. - jún. 20.

Erénye: sokoldalú, mozgékony Hibája: felületes

A szarvas örökké a változatosságot keresi. Belső erő hajtja, hogy új tájakat fedezzen fel magának. A hosszú, erőltetett hegymenet azonban nem neki való. Útja során mindenbe belekóstol, és nem riad vissza attól sem, hogy veszélyes szakadékokat ugorjon át. Érdeklődése sokirányú, talán ez az oka annak, hogy soha semmire sincs ideje. Gyakran változtatja a véleményét, számára ez természetes, de sohasem érdekből teszi. Következetesség, kitartás nem várható el tőle. Hivatása területén remekül megállja a helyét, ha sokoldalúságát kamatoztathatja, és ha tevékenysége nem helyhez kötött. Észjárása gyors, feltalálja magát minden helyzetben, könnyen szót ért mindenkivel, a híreket viszi-hozza.

Harkály: jún. 21. - júl. 21.

Erénye: együtt érző, odaadó Hibája: szeszélyes

A harkályt nem véletlenül nevezik a fák doktorának. Erős csőrét és karmait kizárólag arra használja, hogy megtalálja, hol van a baj, és azt ott azon nyomban orvosolja. Érzelmi élete intenzív, de gyakran kiszámíthatatlanok a hangulatváltozásai. Az embereket két nagy csoportra osztja, az egyikbe azok tartoznak, akiket szeret és akikért áldozatokra is kész, a másikba pedig azok, akiket nem kedvel, ám a bajba jutottakon mindig megesik a szíve. Hűséges, nemcsak a kapcsolataiban, hanem tárgyakhoz is ragaszkodik. Megszokott környezetét nem szívesen hagyja el, a régi erdőbe, az ismert fákhoz mindig visszatér. Nem vágyik karrierre, a hatalom hidegen hagyja. Ha családias légkör veszi körül, és feladataival érzelmileg azonosulni tud, nyugdíjas koráig is kitart egy munkahelyen.
Vissza az elejére Go down
Liaram
Lelkitárs
Lelkitárs
avatar

Érdeklődési kör : Biológia, környezetvédelem, orvostudomány, természettudományok
Hobbi : Természetfotózás, rajzolás (kézi, digitális), zene, éneklés, séta a természetben, állatok

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Vas. 16 Aug. - 19:30

Vércsoport horoszkóp:

"A" vércsoport:Fantasztikus energiával veti bele magát az elvállalt
feladat végrehajtásába. Hivatását
lelkiismeretesen látja el. Képes szinte minden mást
háttérbe szorítani annak érdekében,
hogy teljesítménye felülmúlhatatlan
legyen. Gyakran kerül ki közülük ún. csúcsmenedzser.
Tökéleteset szeretne nyújtani szinte mindenben.
Gyakran habozik, hogy egy privát kapcsolatba belemenjen-e,
mert előtte alaposan átgondolja, hogy képes
lesz-e eleget tenni a vele szemben támasztott elvárásoknak
anélkül, hogy hivatása meg ne sínylené.
Mindenesetre ha valamit nem tud felvállalni, azt nyíltan,
előre közli. Ez az attitűd gyakran arra vezet,
hogy minden igyekezete ellenére magányos, emberkerülőnek
tűnik. Ha viszont valamit egyszer megígért,
azt megbízhatóan teljesíti. Ezért
környezete megbecsüléssel övezi. Szükséges,
hogy az ügy vagy egy személy komolyan érdekelje.
A felszínességet nem ismeri semmiben. Vagy szenvedélyesen
csinál valamit vagy sehogyan.
Alkalomadtán kevésbé tűnik barátságosnak,
mivel az foglalkoztatja főleg, amivel éppen foglalkozik.
Így ennek a típusnak az a hátránya
ami az előnye.
Ha egy olyan feladatot kell ellátnia amely nem nyerte meg
kellőképpen tetszését, érdeklődését,
azt csak nagy nehézségekkel, belső kényszerrel
képes megoldani, egyszerűen azért, mert nem
tud kötelességből cselekedni. Ilyenkor egy
állásváltoztatás valósággal
csodát művel nála.
Sem barátságot, sem szerelmet nem köt, amíg
meg nem győződik róla, hogy a legjobbat választotta.
A személyes kapcsolat kezdetén "tabula rasa"-t
csinál, s mindent közöl, amit gondol, elvár
a másiktól. Ha viszont döntött, a végsőkig
kitart.

"B" vércsoport:Gyengédségét, tapasztalatát durva
köpönyeg alá rejti. Nem lehet gyorsan kihozni
a sodrából. Igyekszik távol tartani magát
minden szentimentális és túlfokozott érzelmi
megnyilvánulástól, ezt egyébként
másoknál is elítéli.
Önmagával szemben is magas követelményeket
támaszt és semmi gyengeséget nem tűr
magával szemben sem. Ugyanúgy türelmetlen és
egyáltalán nem elnéző a környezetében
élők hibáival, gyöngeségeivel
szemben is. Az a szigorú követelmény, amelyet
magával szemben támaszt, gyakran konfliktushoz vezet,
ha nem tudatosítja magában, hogy embertársaival
szemben a toleranciának egy bizonyos mennyisége
elengedhetetlen ahhoz, hogy az együttélés funkcionálhasson.
A magabiztos önérzet kétélű dolog.
Keményen megdolgozik azért, hogy saját hibájától,
amelyet még magában sem hajlandó elismerni,
elterelje a figyelmét. A tökéletességre
való igyekezete erősen kihat a magánéletére
is. Erős hajlama van a féltékenységre.
Érzelmi kapcsolatait is teljesen és hibátlanul,
minden kivetnivaló nélkül akarja megélni.
Aki kapcsolatba kerül vele, annak feltétlenül
számolnia kell e típus ilyen elvárásaival.
Persze ha rájön, hogy féltékenysége
alaptalan, nem tulajdonít jelentőséget az
egésznek többé.
Tudni kell, hogy féltékenysége nem beteges
vagy eltúlzott, hanem abból ered, hogy ideált
képzelt magának, azt megvalósulva szeretné
látni.

"AB" vércsoport:Nem komplikált karakterűek. Mivel karakter jellemzői
számos elemből tevődnek össze, ezek
egymással harcban állva nem jeleznek egy kiegyensúlyozott
egyéniséget. Ezzel magyarázható, hogy
érzelmi élete szinte sohasem jut nyugvópontra.
Erősen függ hangulataitól, érzelmeitől.
Cselekedeteit inkább kifinomult ösztöne és
intuíciói irányítják, mint
a tudatos akarata. Ezért tűnik olykor ingatagnak
vagy tétovának mások szemében, hiszen
pillanatok alatt képes egy személytől vagy
ügytől elfordulni, ha úgy érzi, nem
boldogulna vele. Kapcsolataiban is állandóan kétségek
gyötrik, gyakran alaptalan félelmek áldozatává
lesz, s ilyenkor érzelmei a nullponton vannak, s mély
depresszióba merül.
Szerencsére ez az állapot sem tart sokáig.
Ha egy pozitív élményben részesül
életkedve visszatér.
Kedvezőtlen esetben néha megbízhatatlan,
mivel korábbi elhatározásait könnyen
feladja. Jó tulajdonsága, hogy tanulni vágyó, új tapasztalatokat, szellemi, érzelmi élményeket
keres.
Saját véleményéhez nem ragaszkodik
túlzottan, ha úgy látja, hogy a mások
érvei logikusabbak, vagy egyébként elfogadhatóbbak,
mint a sajátja. Szemlélete rugalmas. Gondolkodásmódja
sohasem korlátolt vagy merev. Az egyhangúságot
szinte utálja. Éppen az állandó újak
keresése és befogadóképessége
akadályozza meg azt, hogy az érzelmi behatások
és nyomukban fellépő hangulatváltásai
drámai módon befolyásolják életében.
Az érzelmek nagy jelentőségűek számára.
Alkalmazkodóképessége kiváló.
Nem akar a másik felett uralkodni, sőt úgy
tudja alárendelni magát a másik akaratának,
hogy közben boldog. Főleg akkor ha ebben a kapcsolatban
megfelelő támaszt is talál.

"0" vércsoport:


Az "AB" csoporthoz hasonlóan, intenzív
érzelmi életet él azzal a különbséggel,
hogy nem rendelkezik olyan kifinomult alkalmazkodóképességgel.
Ezt inkább partnerétől várja el. Szinte
állandóan kapcsolatot keres másokkal, de
ebben nem csak érzelmei befolyásolják, hanem
az ésszerűség - sokszor a számítás
is. Munkatársaival, lakóhelyi környezetével
is szinte pillanatok alatt közvetlen, jó kapcsolatot
tud kiépíteni. Ez a kapcsolatteremtő készség
segíti az üzleti életben is. Feltűnően
sok "0" vércsoportú férfi és
nő dolgozik az üzleti szférában. Sok
film-, tévésztár is e csoportba tartozik,
mivel a művészi tehetség keresztülvitele
erővel és jelentős mértékű
gyakorlati érzékkel párosul. Üzleti
szimata úgyszólván sohasem hagyja cserben,
tevékenykedjen akár művészként
akár üzletemberként.
A szinte félelmetes erejű energiája, aktivitása
a gyökere a siker utáni vágyának. Állandóan
mozgásban van, nem hagyja magát nyugodni. Mindig
a sikerhez, elismeréshez vezető lépcső
következő fokára szeretne lépni. Céljait
mindig szem előtt tartja, és képes mindent ennek
alárendelni.
Sohasem adja fel. Ha a körülmények folytán
kénytelen előrehaladását szüneteltetni,
ha zöld utat kap, visszafojtott energiái szinte robbannak.
A szerelemben általában sikeres. Csak addig engedi
át magát az érzelmeknek, amíg a kapcsolatnak
valamilyen praktikus haszna is van; így szinte elérhetetlen
számára, hogy egy szerelmet teljes intenzitással
éljen át.
Kedvezőtlen esetben az ész elnyomja nála
az érzelmeket, s ilyenkor képes érdekházasságot
kötni -persze a partnerét ilyenkor is biztosítja
érzelmeiről.

/Forrás: http://www.webujsag.kibernet.hu/ezoterika/horoszkop/vercsoport/vercsoport.htm/
Vissza az elejére Go down
Liaram
Lelkitárs
Lelkitárs
avatar

Érdeklődési kör : Biológia, környezetvédelem, orvostudomány, természettudományok
Hobbi : Természetfotózás, rajzolás (kézi, digitális), zene, éneklés, séta a természetben, állatok

TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   Vas. 30 Aug. - 11:11

Találtam egy érdekes oldalt a kínai horoszkópról.Fölösleges lenne bemásolni mindent ide,mert az oldal teljesen kompakt és szerintem nagyon jó,így inkább a linkjét adom meg:

http://www.tar.hu/varazsgomb/kinai.htm
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Ezoterika   

Vissza az elejére Go down
 
Ezoterika
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: • Misztikus témák •-
Ugrás: